MYÖS MUUT MERKIT

Kesärenkaat

Yleensä talvirenkaiden turvallisuutta pidetään kriittisenä tekijänä, mutta on myös yhtä tärkeää hankkia turvalliset kesärenkaat. Turvallisista ja laadukkaista kesärenkaista on erityisen paljon hyötyä tehokkaimmissa/urheilullisimmissa autoissa, joissa renkaat joutuvat tyypillisesti kovemmalle koetukselle.

Laadukkaat kesärenkaat takaavat kelistä riippumatta lyhyet jarrutusmatkat, loistavan pidon ja tuntuman tiehen. Kaikki turvallisuusominaisuudet saadaan samaan autoon käyttämällä oikeaa kumiseosta. Esimerkiksi ContiSportContact5-kesärenkaan ”BlackChilli”-kumiseoksen toiminta perustuu ajotilanteiden mukaan vaihtelevaan värähtelyyn renkaan rakenteissa.

Kesärenkaita on monenlaisia, sillä osa renkaista sopii hyvin nopeaan ajoon, kun taas toiset kesärenkaat optimoivat renkaiden ekologisuuteen. ContiEcoContact5 on suunniteltu takaamaan lyhyet jarrutusmatkat märällä asfaltilla, mistä huolimatta renkaan vierintävastus on varsin kevyt. Toisaalta kaikkiin Continentalin renkaisiin on onnistuttu yhdistämään ajo-ominaisuuksien lisäksi hiljaisuus eli Continentalin kesärenkaiden rengasmelu on onnistuttu minimoimaan.

Hanki autoon kesärenkaat oikeaan aikaan

Talvirengaspakko loppuu keväällä helmikuun jälkeen, mutta yleensä sääolosuhteet edellyttävät, että kesärenkaat on järkevää vaihtaa vasta pääsiäisen tietämillä. Kesärengaskauden alkaessa osalla jälleenmyyjistä on tarjouksia, joten kannattaa seurata rengasliikkeiden ilmoittelua kesärengassesongin lähestyessä.

Mikäli vaihdat itse renkaasi, niin kannattaa vaihtaa vanhat kesärenkaat parhaaksi katsomanasi ajankohtana ja hankkia uudet kesärenkaat vasta pahimman renkaiden vaihtosesongin mentyä ohi, sillä tällöin monet rengasliikkeet myyvät renkaita edullisemmin tasatakseen myyntiä ja työvoimatarpeita pidemmälle ajanjaksolle.

Call Now Button